Bosniska köket

När man frågar mig " vad är din favoritmat" så får man alltid samma svar: "Cevapi från bosniska köket".  Det finns inget godare enligt mig. Man kan köpa Cevapi överallt, men jag tycker bara om att äta dem från bosniska köket. De tillagas bäst där, helt perfekta blir dem! Cevapi är små avlånga köttbitar som är inrullade i bröd. Till cevapi får man en sås som heter "kajmak" och man får även fefferoni till. Jag brukar även köpa en Ayran till mina cevapi.

Ett stort minus är att bosniska köket ligger vid Persborg, vilket jag tycker är väldigt synd eftersom att jag nästan aldrig är i Persborg. Ett annat minus är att man inte kan sitta inomhus utan det går endast att köpa cevapi som hämtmat. När det är kallt ute så brukar jag äta mina cevapi i bilen, när det däremot är sol så brukar jag promenera och äta.
Jag rekommenderar alla att prova på cevapi från just det bosniska köket, det är en rätt man definitivt inte glömmer!

     
Foton:Joanna Partyka och Nermina Teminovic

Skrivet av: Nermina Teminovic


When you ask me "what is your favourite food" you'll always get the same answer: "Cevapi from the Bosnian kitchen." There is no better food than cevapi from the bosnian kitchen. You can buy Cevapi everywhere, but I only like to eat cevapi from the bosnian kitchen, nowhere else. Cevapi are pieces of meat in bread. You also get a sauce called "kajmak" . I usually also buy the Ayran-drink when I eat my cevapi.

A big minus is that the bosnian kitchen lies at Persborg, which I think is very sad because I never visit Persborg. Another minus is that you can not sit inside. When it's cold outside,I eat my cevapi in the car. When the weather is sunny, I eat cevapi outside.I recommend everyone to try cevapi from this lovely kitchen, it is a meal you definitely won't forget!

written by: Nermina Teminovic


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0